Уважаеми колеги,

Поздравяваме ви по случай забележителната годишнина – 50 години от създаването на Института по физика на твърдото тяло. Най-сърдечни поздравления за всички, които успяха да запазят и продължат успешно делото, започнато ентусиазирано през 1972 г. от учениците на академик Наджаков – една не-малка група учени, някои от които не дочакаха този радостен юбилей. Пожелавам на всички колеги, и на тези, които са съпричастни към дейността на водещия в България институт в областта на кондензираната материя, здраве, творчески успехи и постигане на нови върхове в науката.

Юбилеят е повод за равносметка и вяра, и аз вярвам, че и занапред ще успеем съхраним и да разширим наследеното от основателите на Института ни. Уверен съм, че с всеотдайния си труд всеки един от нас ще съдейства за издигане и утвърждаване авторитета на Института по физика на твърдото тяло в изследванията на функционалните материали и фотониката в национален и международен мащаб.

Обръщам се специално към младите колеги. Надеждата е във вас, че с кураж и постоянство ще вървите по трудния път на изучаване тайните на природата, въоръжени с най-ефикасното оръжие – науката.

Честит празник!